Afvallen tussen de feestdagen, het kan

Afvallen tussen de feestdagen? Ik zie veel mensen hun goede voornemens na de kerst uitstellen tot 2 januari. Terwijl ze nu nog vier hele dagen hebben om in balans te komen.

De pessimist ziet de kerst-kilo’s terug op de weegschaal

… en gooit de handdoek in de ring. De goede voornemens om af te vallen worden aan de kant gezet want: De restjes van kerst moeten op, de lekkere dingen uit het kerstpakket moeten een plek krijgen, de hapjes voor Oudejaarsavond alvast voorgeproefd en de gedachte: “Ik heb toch al gezondigd.”

De optimist ziet nog vier normale dagen voor zich

Vier normale dagen waarin ze naar hartelust weer in het normale ritme kan. Lekker wat salades eten met kip of vis als lunch, een heerlijke groenten-omelet of een lekkere kip-groente-maaltijdsoep. De darmen zijn haar dankbaar, de zwelling van de buik wordt minder en de stoelgang weer normaal. De optimist focust op het afvallen tussen de feestdagen.

Vier waardevolle dagen om een voorsprong te nemen op de goede voornemens

Vier? Ja, ik tel vanavond ook mee en zelfs de dag van Oudejaar kun je prima nog gezond eten. Voor wie wel oliebollen mag: Je hoeft niet de hele dag door oliebollen te eten. Bewaar er een of twee voor bij de warme maaltijd en trakteer jezelf later op de avond eventueel nog een keer op eentje.

Voor wie geen oliebollen eet: Oudejaarsavond heb ik menigmaal samen met anderen doorgebracht, terwijl we lekkere hapjes voor elkaar maakten. Niet een onduidelijk prutje uit een plastic bakje op een toastje, maar echt mooie dingen voor elkaar maken. Met garnalen of artisjokkenharten, met olijven of zalm. Zelfs van gehaktballen is met een beetje fantasie een poppetje te maken.

Ik ben vanochtend gestart met rauwkost en wat overgebleven vlees

Even heerlijk knabbelen en knagen op komkommer, selderij en een tomaat.

Rauwkost met vlees is een goede start bij afvallen

Lekker knabbelen bij het ontbijt

Als lunch had ik een restje champignons gebakken, daarbij twee eieren gedaan voor een champignon-omelet en voor de smaak (het potje was al open) een beetje groene pesto. Lekker hartig en warm.

De komende vier dagen is heerlijk zonnig weer voorspeld

Ga lekker naar buiten om te wandelen of fietsen. Of kijk of de tuin nog een snoei- of harkbeurt nodig heeft. Ik zie leuke foto’s van mensen die naar zee gaan met dit mooie weer voor een strandwandeling.

Geniet van de komende dagen

Er is een gezegde: Je komt niet aan in gewicht van de dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw, maar van de dagen tussen Oud&Nieuw en Kerst. Ik heb het heel letterlijk opgevat: van de gewone dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw hoef je niet in kilo’s te groeien. Als je maar gewoon gezond eet, zonder zoete extraatjes.

Ik wens je alvast een goede jaarwisseling toe.

 

Share Button

Laat een reactie achter