Als de gasten zijn vertrokken en ik rondkijk in dankbaarheid

Als de gasten zijn vertrokken, kijk ik in dankbaarheid om me heen. De cadeautjes nog op tafel liggen, maar ik ben vooral dankbaar voor de niet-materiële cadeaus.

Ik ben dankbaar dat het een gezellig feest was

Met mensen die ik graag om me heen heb, familie, vrienden, buren, collega’s. Mensen die ik wekelijks zie, maar ook mensen die ik al in geen jaren heb gezien en die nu toch speciaal kwamen.

Ik ben dankbaar dat het weer meewerkte

De eerste gasten kwamen drijfnat binnen, want als de regen hier valt, dan valt het serieus. Later op de dag konden we ook heerlijk buiten staan, zitten en wandelen. De ouderen maakten een ommetje, de jongsten renden en snoepten bramen van de struik.

Ik ben dankbaar voor de goede gezondheid van mijn gasten

Dat ze in staat zijn om naar mijn feest te komen. En mijn gedachten gaan uit naar de gasten die niet konden komen, omdat hun gezondheid dat niet toeliet.
Ook ben ik dankbaar voor mijn eigen gezondheid, dat ik tussen de stoelen door kon laveren (buik inhouden) en makkelijk even een sprintje door de tuin kon trekken om even te overleggen met iemand.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe

Ik weet hoe het voelt om amper te kunnen bewegen en daarna weer bewegingsvrijheid te krijgen. Dat gaat niet in een dag, dat is dagelijks bewegen. Ook herken ik het gevoel om dikker te zijn en daardoor minder energie te hebben. Gelukkig is er meer dan één mogelijkheid om weer gezonder te worden, vooral als het gaat over overgewicht, verhoogde bloedsuikers, verhoogde bloeddruk (door het overgewicht) en verkeerde cholesterolratio.

Ik wens iedereen graag een goede gezondheid toe. Lees mijn blogs, vol tips, wil je ze in een gestructureerde volgorde lezen, volg dan mijn cursus. Wil je maatwerk, neem dan contact met mij op, dan maken we een advies op maat bij jouw vitaliteitswensen.

Marian Bosma, Diabetesvrij leven

Share Button

2 reacties

  1. Marion op 24 juli 2017 om 19:35

    Het was idd in elk opzicht een heerlijk feest!

  2. Tineke op 24 juli 2017 om 21:56

    Mooie blog Marian! Een goede reminder om bewust te genieten van een goede gezondheid en het contact met vrienden en familie.

Laat een reactie achter