Diabetesvrij leven werkt duurzaam

Duurzaam werken is voor mij: zorgen dat de generaties na ons ook kunnen genieten van de aarde. Werken met respect voor milieu en omgeving.

De website is duurzaam gehost

Energie duurzaam windDe website Diabetesvrij leven wordt gehost in een datacentrum waar veiligheid en duurzaamheid voorop staan. Wereldwijd zijn deze datacentra goed voor meer dan 1% van het wereldwijde stroomverbruik. Daarom heb ik bewust gekozen voor een datacentrum dat gebruik maakt van groene stroom, uit windparken en geothermale bronnen.

Mijn kantoor maakt gebruik van zonne-energie en biomassa

De stroom op mijn kantoor komt 100% van zelf opgewekte zonne-energie. De verwarming van het pand gaat grotendeels op biomassa van lokale bronnen en op zonnige dagen maak ik gebruik van door de zon verwarmde lucht.

Ik werk digitaal, via mijn online cursus en via moderne media (Facebook, Whatsapp, Hangouts). Papier gebruik ik minimaal, als ik het inkoop let ik op het keurmerk dat het papier afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Ik lunch met eiwitbronnen die grasgevoerd zijn, dus geen import van mais en soja uit andere werelddelen. De groente van de lunch komt zoveel mogelijk uit eigen tuin. Mijn afval wordt uiteraard gescheiden.

Share Button

Laat een reactie achter