Diagnose diabetes type 2 is de start van gezonder worden

De diagnose diabetes type 2 kan een tijdelijke diagnose zijn, vooral als je goed geïnformeerd naar de huisarts gaat om zelf de diabetes te verminderen en diabetesvrij te worden.

De arts stelt de diagnose diabetes

Diabetes type 2 geeft in de meeste mensen geen klachten of symptomen. Vaak wordt het per ongeluk ontdekt, als er bloedonderzoek wordt gedaan naar andere aandoeningen of je hebt de screening in de apotheek gedaan bijvoorbeeld tijdens de Diabetesweek en daarna heb je de huisarts bezocht.

In alle gevallen is het de arts die de diagnose stelt.

Vertel de arts dat diabetes type 2 omkeerbaar is

Niet alle artsen hebben dit in de opleiding geleerd of er ervaring mee in hun praktijk. Daarom is het van belang dat je de arts vertelt dat diabetes omkeerbaar is en dat je zelf aan de slag wilt om je diabetes type 2 te verminderen.

De diagnose is de start van het gezonder worden en daarmee van je diabetes te verminderen

Vertel dat arts dat je aan de slag wilt met voedingsadviezen en beweegadviezen zoals staan in de NHG standaard voor diabetes type 2 onder niet-medicamenteuze adviezen. Vraag daarbij of je de medicatie mag een paar weken mag uitstellen om te laten zien dat de bloedsuiker daadwerkelijk naar beneden kan zonder medicatie.

Het kan zijn dat de arts andere redenen heeft om je toch op medicatie te zetten. Ga daarin mee en gebruik de medicatie zoals de arts voorschrijft.

Meteen aan de slag om diabetes 2 te verminderen

Ga vandaag al aan de slag om jouw diabetes te verminderen in de cursus Diabetesvrij leven.

  • Leer welke voeding je kan helpen om je diabetes te verminderen
  • Leer hoe je effectief kunt bewegen om je diabetes te verminderen
  • Leer hoe ontspanning en nachtrust een belangrijke rol speelt om je diabetes te verminderen

In 30 lessen met voornamelijk praktische tips leer je zelf hoe je je ontbijt, lunch en diner kunt inrichten zodat je diabetes verminderd. Je leert welke lunches je makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Je leert hoe je beweging op een handige manier in te passen is in een druk schema.

20150729_123659 (1)

Je krijgt toegang tot vele recepten, met een handige zoekfunctie. Bovendien kun je gebruik maken van de online ondersteuning door het invullen van het online dagboek. Binnen 24 uur krijg je op maat adviezen die jou verder helpen.

Mooie resultaten die ook voor jou haalbaar zijn

Zonder te hongeren verdwijnen er kilo’s en centimeters.

Je kunt je makkelijker bewegen.

Bij de volgende controle bij de huisarts zijn de bloedwaarden mooier.

Je begrijpt beter welke voeding bijdraagt aan het verminderen van diabetes en kunt daarmee makkelijker zelf keuzes maken in de supermarkt of in het restaurant.

love-393919_1280

Doe je mee?

Ga vandaag nog aan de slag met de cursus Diabetesvrij leven. Het is online, dus te volgen vanaf elke pc, laptop en tablet. En jij bepaalt de snelheid waarin je de lessen volgt.

Ga hier naar meer informatie over de cursus

Share Button

Laat een reactie achter