Die weet of dieet

Diabetes type 2 is te verminderen en te voorkomen. Belangrijk is te weten wat je mag eten om je bloedsuiker stabiel te houden. Zorg dat jij iemand wordt “die weet” wat je mag eten.

Diabetes type 2 verminderen door anders te eten

Anders eten zorgt voor een lagere:

  • kans op diabetes type 2
  • nuchtere bloedsuiker
  • HbA1c of
  • insulineresistentie

Dit blijkt uit medisch onderzoek en is gunstig voor wie zijn diabetes wil verminderen.

Een voorgeschreven of populair dieet

Een diëtist kan een dieet op maat maken of je kunt een van de vele andere diëten volgen om gewicht te verliezen. Bij veel diabeten verbetert de bloedsuiker als het overgewicht verdwijnt. Afvallen heeft zeker zin. Een dieet geeft duidelijke handvatten wat je mag en niet mag eten.

Afwijken of opgeven tijdens een verjaardag of de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan, dagen waarop er wat minder wordt bewogen en wat meer gegeten. Vooral wat meer zoet wordt gegeten. Daarom kan het zijn dat je denkt: op dieet gaan nu heeft toch geen zin, met de kerstdagen op komst.

En dat is jammer, met nog 5 weken te gaan tot kerst.

Uil studeert achter laptop. Die weet

Deze uil studeert, hij wordt iemand die weet.

Wordt iemand die weet

Als jij een dieet niet ziet zitten rond de feestdagen, overweeg dan eens een cursus. Niet dieet, maar “die weet”. Leer stap voor stap wat de meest gezonde keuzes zijn voor voeding. Daarmee kun je ook makkelijk aan het kerstdiner kiezen voor een schepje meer van het één en een schepje minder van het ander. Dan kun je meedoen, zonder het idee te hebben dat je zondigt.

Start vandaag nog met de cursus

Ga naar de pagina van Diabetesvrij leven en lees alles over de cursus. Na betaling met Ideal kun je binnen een kwartier aan de slag.

Share Button

Laat een reactie achter