Een besluit tot actie is gezond

Een besluit tot actie is gezond, omdat het enorm kan opluchten. Juist bij ergernissen die je dagelijks tegenkomt en die daardoor je bloedsuiker verhogen.

In beweging komen

Ik merk dat sommige boektitels me aanzetten tot actie. Bijvoorbeeld Doe het nu! (David Allen), Wat is jouw excuus? (Esther Jacobs) en Doen! (Bert Tiggelaar).

Ervaring opdoen

Vooral als ik ergens tegenop zie, merk ik dat zo’n zetje in de rug me helpt. En vaak blijkt het helemaal niet zo moeilijk of vervelend als ik dacht. Sterker nog, ik ben dan blij dat ik weer wat geleerd heb. Ik ben een ervaring rijker.

Besluit tot actie

Doen is ook besluiten nemen. Besluit dat je tot actie over gaat, dat je iets dat je belemmert uit je leven haalt. Opruimen of schoonmaken is de kleine versie daarvan. Besluiten om iets dat je echt belemmerd aan te pakken is de grotere versie.

Plaatje van een prullenbak met papier en een schil

Opgeruimd

Het is gezond om tot actie over te gaan

Het kan enorm opluchten en stress verlagen als je daadwerkelijk een pijnpunt aanpakt. Ik zeg Doen!

Share Button

Laat een reactie achter