Erectiestoornis door diabetes

Een erectiestoornis kan ontstaan door diabetes type 2, suikerziekte. Ongeveer de helft van de mannen met diabetes heeft er mee te maken.

Diabetes is niet alleen voor de ouderen

Diabetes type 2 komt op steeds jongere leeftijd voor. De kans erop stijgt als je ouder dan 40 wordt. Maar een jongere met veel overgewicht kan het ook hebben. En dat aantal stijgt snel de laatste jaren.

Je bent jong en je wilt wat

Verder hoef ik deze zin toch niet in te koppen? Het laatste wat je wilt is een erectiestoornis, als je gezellig aan het rollebollen bent. Waar je mogelijk voor de verhoogde bloedsuikers kunt kiezen voor een pilletje, wil je dat de rest van het lichaam het gewoon blijft doen.

Kies daarom om diabetes te verminderen

Kies ervoor om anders te gaan eten, minder suiker, meer groenten, soms meer vis, kip, vlees. Kies ervoor om wat vaker de trap te nemen en wellicht ook op andere manieren te gaan sporten. Een goede conditie is tussen de lakens ook heel fijn.

Nog niet overtuigd? Kijk ook eens naar andere feiten over frisdrank

In deze Nederlandse animatie van 3 minuten en 44 seconden wordt op een speelse manier de gevolgen van frisdrank op de gezondheid duidelijk gemaakt. Onder andere de erectiestoornis.

Wel overtuigd?

Ga praktisch aan de slag met de cursus Diabetesvrij leven of vraag een adviesgesprek aan in de regio Tiel-Dordrecht-Utrecht. Voor iedereen die diabetes type 2 wil verminderen of voorkomen.

 

Share Button

Laat een reactie achter