Goede voornemens om diabetes type 2 te verminderen

Vandaag is dé dag om met je goede voornemens 2018 te starten. Nog een paar weken en het is 2018 en je hebt nu de energie om te veranderen, dus start nu met gezonder worden.

Diabetes type 2 is te verminderen

Diabetes type 2 is te verminderen, anderen zeggen het is omkeerbaar, sommigen spreken zelfs van genezen. Wat is dat nu, dat verminderen, omkeren en genezen?

Als je anders gaat eten, met meer nutriënten (mineralen, vitaminen, antioxidanten, bouwstoffen) en met meer vezels, dan is de kans groot dat je trek in eten, de eeuwige onrust afneemt. Eet je daarnaast minder van de koolhydraten die snel een bloedsuikerpiek geven, dan krijg je ook minder trek. Voeg je dan eiwitten en vetten toe, dan treedt sneller verzadiging op. Een mooie balans tussen verzadiging en nutriënten kan er dus voor zorgen dat je minder gaat eten, vooral minder van wat voor een diabeet type 2 minder gezond is: snelle koolhydraten uit bruinbrood met jam, spaghetti met rode saus en  vruchtenyoghurt of vla.

Meer verzadiging is minder eten en meer energie

Het voordeel van meer verzadiging is dat je andere keuzes gaat maken. Dat je makkelijker in de keuken staat om een grote maaltijd te maken. Dat je minder snel een ongezonde snack of zoet tussendoortje neemt. En die grote maaltijden bevatten vaak de vitaminen, mineralen en vezels. Je bent op weg om structureel je lichaam gezonder te maken.

Het voordeel van gezondere maaltijden is dat je meer energie krijgt. Juist mensen met diabetes type 2 hebben minder zin in bewegen of sporten. En die komt terug als je de snelle energieleverancier koolhydraten vermindert. Je hebt niet voor niets een koolhydratenziekte.

Als je meer energie krijgt, ga je meer bewegen. Daarmee kweek je meer mitochondriën, de energiecentrales in je cellen en daarvan krijg je meer energie. Je gaat langzaam vanuit de spiraal naar beneden naar de spiraal omhoog.
stap voor stap diabetes omkeren

Diabetes twee verminderen

Als je minder koolhydraten gaat eten, zul je dat meteen terug zien in je medicijn-gebruik. Doe dit daarom altijd in overleg met je behandelaar. Koolhydraatarm eten en medicijnen als insuline of gliclazide is een gevaarlijke combinatie als je niet regelmatig meet en weet hoe je de medicatie kunt aanpassen. Overleg daarom altijd vooraf met de behandelaar.

Je kunt zelfs zo koolhydraatarm eten dat je geen insuline meer nodig hebt. Hoera, de diabetes is verminderd. Maar je bent nog niet genezen, want als je nu een bord spaghetti gaat eten, dan schieten de waarden weer omhoog. Dus we gaan verder en dat is afvallen en bewegen. En dat gaat bijna vanzelf, omdat je minder trek hebt en jouw lichaam nutriënten in de juiste vorm krijgt, krijg je meer energie. Dat is een traject van zeker een jaar, waarin je merkt dat je overgewicht verdwijnt, dat je lekker kunt bewegen. Dat het leuk is om te bewegen.

Diabetes 2 omkeren

Dat is langzamerhand het moment om te zeggen dat je je diabetes hebt omgekeerd. Kijk maar eens naar het medicijngebruik, vaak ook kunnen tabletten voor hoge bloeddruk en cholesterol worden afgebouwd door de behandelaar. De test is nu hoe jouw lichaam reageert op twee volkoren boterhammen met kaas. En op een bord spaghetti Bolognese. Als jouw bloedsuikerwaarden dan normaal zijn, dan heb jij je diabetes omgekeerd.

Diabetes 2 genezen

Maar wanneer ben je nu genezen? Veel artsen zijn het daar nog niet over eens. Als je een jaar lang geen medicatie nodig hebt gehad? Als je vijf jaar lang geen medicatie nodig hebt gehad? Mijn visie is helder: als bloedonderzoek aantoont dat alle organen die meespelen bij het ontstaan van de diabetes geen afwijkende waarden meer geven. Bijvoorbeeld de alvleesklier en de lever moeten weer normale waarden geven. Daarom vraag ik als ik een traject start met een klant enkele bloedonderzoeken aan, die normaal niet worden bepaald bij diabetes 2. Omdat ik niet kijk naar verminderen of omkeren, maar naar het gezond maken van iemand met diabetes 2.

De kleine lettertjes

Hoe korter je diabetes 2 hebt, hoe groter de kans op totale omkeerbaarheid. Dus gebruik je enkel Metformine, dan is dit je kans om totaal omkeerbaar van jouw diabetes af te komen. Heb jij al langer dan 8 jaar diabetes type 2, dan is de kans van slagen voor omkeren van diabetes 43%. Ik werk met protocollen die uitgaan van dat genoemde onderzoek, maar dan verder verfijnd zodat we een grotere kans van slagen hebben, ook bij degenen die al langer dan 8 jaar diabetes hebben.

Alle websites en boeken die aangeven dat je binnen 8 weken totaal genezen kunt zijn van diabetes, beloven je enkel medicatie vermindering, niet het herstel van alle organen die bij diabetes 2 betrokken zijn. Je zult dus de rest van je leven dat strenge dieet moeten blijven volgen.

Goede voornemens voor 2018

Heb jij zin om medicatievrij te worden of ben je al medicatievrij en moet je nog een streng dieet houden? Ga dan met mij aan de slag. Ik help je met gericht bloedonderzoek en protocollen per orgaan dat hersteld moet worden, naar aantoonbaar gezond resultaat. Alles in overleg met de behandelaar, zodat je daar een goede relatie mee houdt.

Wacht niet tot de pepernoten op zijn, wacht niet tot je met kerst weer bent aangekomen, wacht niet tot je geen weerstand kunt bieden aan de oliebollen, maar start nog deze week. Dan doen we in 2017 nog de intake, kun je het traject van het bloedonderzoek al starten en begin je al vroeg in 2018 met het traject om gezond te worden.

Ik ben zo superenthousiast omdat ik deze week al ben begonnen met mijn goede voornemens voor 2018. Ik wil namelijk mijn conditie opbouwen, zodat ik niet hijgend op het tennisveld sta. En daarom heb ik nu al een proefabonnement bij de sportschool genomen en maak ik tijd om naast de tennisles ook nog een ander moment in de week te gaan oefenen voor tennis. En het voelt goed! Ik weet dat ik door het NU te doen, in januari met gemak dat goede voornemen kan doorzetten.

Dat enthousiasme gun ik jou ook

Dus neem contact met mij op en ga nog deze maand starten om in 2018 gezonder te worden.

Ga naar de contactpagina voor mijn telefoonnummer of e-mailadres of kijk bij Aanbod voor meer details.

Share Button

Laat een reactie achter