Haring met uitjes als lunch

Haring met uitjes, lekker en gezond. Je kunt er eenvoudige en snelle lunches mee maken die de bloedsuiker stabiel houden.

Het is heel eenvoudig om je bloedsuiker stabiel te houden

Eet vooral voedsel dat geen bloedsuikerpieken veroorzaakt. Veel groenten, vis, kip en eieren bevatten amper koolhydraten en zullen in het lichaam niet snel worden omgezet in bloedsuiker.

De snelste lunch

Staat de haringkar in het dorp of de wijk, dan is er een snelle lunch te halen. Voor kleine eters 1 haring, voor de grotere eters 2 haringen, zo aan de staart. Haring met uitjes uiteraard.

Snelle lunch van haring met uitjes

Als je de ruimte hebt om wat groenten te snijden, probeer dan dit recept. Neem een stuk komkommer (1/3 tot 1/2) en twee augurken. Snijd deze in kleine stukjes en leg dit als salade op het bord. Leg er twee zoute haringen, ontdaan van staart (eventueel in hapklare stukjes) bij.

Mee naar het werk? De komkommersalade laat zich prima los van de vis meenemen.

Een lunch met haring zonder uitjes

Meng een halve avocado met een eetlepel mayonaise. Prakken mag, een staafmixer is handiger. Leg op een blaadje sla een laagje van deze mayo, dan wat plakjes tomaat, dan een zoute haring dan weer een schepje van de mayo en garneer met een blaadje verse basilicum. Je kunt dit ook oprollen als sla-wrap. Prikkertje erin en serveren.

Mee naar het werk? Neem drie onderdelen los mee: sla en tomaat in een bakje, de avocadomayo in een ander bakje en tot slot de haring. Stapel de ingrediënten vlak voor je gaat eten.

Ga voor echte vis

Laat de kibbeling in zijn jasje van witmeel liggen. Meer dan 10% van dat lekkere hapje is witmeel waarmee je bloedsuiker toch weer een beetje omhoog kan gaan. Ga liever voor de echte vetten uit haring, spekbokking, gestoomde makreel en gerookte zalm.

Eet twee keer per week vis

Dat is het advies van het Voedingscentrum, waarvan één keer vette vis. Meer is niet beter, tenzij je een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten. Dan is meer vis wel beter.

Aangezien veel mensen met een hoog risico op diabetes ook een hoog risico op hart- en vaatziekten hebben, zeg ik: meer is beter. Varieer echter wel. Neem vis uit verschillende vangstgebieden. Liever geen gekweekte vis omdat die minder van de goede omega 3 vetzuren bevatten.

Eet smakelijk!

Share Button