Vaak vragen mensen mij hoe ik aan mijn missie kom. Waarom wil ik voorkomen dat er nieuwe type-2-diabetespatiënten bijkomen? Het antwoord heeft te maken met mijn eigen ervaring.

birds-173695_1280

Mijn verhaal

Ik was boven de veertig, had een iets meer dan vrouwelijk buikje en kon door een operatie een tijdlang niet zo enthousiast bewegen als ik gewend was. De kilootjes kwamen erbij. Minder eten resulteerde in meer honger, niet in minder buikje of minder kilo’s op de weegschaal.

Minder honger en minder kilo’s

Tot ik anders ging eten. Ik ging meer eten van voedsel waar ik geen trek van kreeg en minder van voedsel waar ik wel trek van kreeg. Ik at drie stevige maaltijden per dag en had amper trek tussendoor. Als ik na een dag werken in de auto stapte, nam ik een paar walnootjes en kon alert naar huis rijden. De kilo’s begonnen te bewegen en langzaam zakte mijn broek van mijn billen (letterlijk).

Dit werkt ook voor diabeten

Ik ben leergierig van aard en dook de boeken in waarom dit zo was. Ik las ervaringsverhalen van anderen, die ook door maaltijden met natuurlijke producten als groenten & fruit, zaden & pitten, vis & vlees langzaam maar gestaag afvielen. Daartussen stonden ook verhalen van mensen met diabetes type 2 die nu gezonde bloedwaarden hebben en medicatievrij zijn. Gewoon door anders te eten.

Zo eenvoudig bij diabetes type 2

Het fijne bij diabetes type 2 is dat de bloedsuikerwaarden zelf te meten zijn. Er is geen ingewikkeld onderzoek bij het ziekenhuis voor nodig. Je kunt meten wanneer je wilt, om te zien hoe het met de bloedsuikerwaarden staat. Je kunt dus direct feedback krijgen van je lichaam op wat je eet. Niet alleen voeding heeft een effect. Na drie dagen met iets meer beweging kun je dat in je bloedwaarden terug zien.

Mijn enthousiasme voor het voorkomen van diabetes type 2

Deze directe resultaten maken het makkelijker om vol te houden. Je ziet meteen waar je het voor doet. Successen zijn snel te vieren. Dat wens ik iedereen met een verhoogde bloedsuiker toe. Daar doe ik het voor. Dat is mijn enthousiasme voor het voorkomen van diabetes.

Share Button

Laat een reactie achter