Moederdag tips

Moederdag is het moment voor een ontbijt op bed. Dat mag zowel lekker als gezond zijn. Ik geef je de tips voor een ontbijt voor een stabiele bloedsuiker. En dat is belangrijk bij diabetes type 2.

Een voorbeeld ontbijt op bed voor Moederdag

Een glas sinaasappelsap, een croissant zelf gebakken uit de oven en een beschuit met aardbeienjam, zo zal een moederdagontbijt met alle liefde gemaakt kunnen worden. Het ziet er feestelijk uit, maar het kan een enorme bloedsuikerpiek opleveren. Gelukkig zijn er alternatieven.

Keuze uit twee koppen thee

Sinaasappelsap verhoogt de bloedsuiker, daarom gaan we die vervangen door twee koppen thee. Als jouw moeder bijvoorbeeld in de ochtend een andere thee drinkt dan ‘s middags, maak ze dan beide. Heb je maar een theepot, gebruik dan een kookpan als alternatieve theepot.

Een mooie combinatie is earl grey thee en groene thee met citroen. In beide zit een citrusvrucht verwerkt, dus ze ruiken heel goed samen.

Een gekookt eitje erbij in een mooi eierdopje

Na beschuitjes met jam krijgen de meeste mensen al snel weer trek, na een gekookt eitje veel minder. Kook daarom voor Moederdag een eitje voor het hele gezin.

Serveer in een mooi eierdopje, eierlepel ernaast en vergeet het zoutvaatje niet.

De zomerkoninkjes zijn er weer

Een heerlijk schaaltje met aardbeien is verwennerij. Was de aardbeien, haal het kroontje er van af en serveer ze in een dessertschaaltje. Servetje erbij en ze kan zo met haar handen eten. Is het een nette dame, kies dan voor een gebaksvorkje.

Houd ze van een stevig ontbijt?

In croissantjes zitten bijna geen voedingsvezels, dus zal de bloedsuiker er eerder van stijgen. Kies daarom voor een cracker met veel zaden en pitten, die houdt de bloedsuiker stabieler. Kijk bijvoorbeeld in de supermarkt bij het schap met bewust eten, waar ook de volkoren havermout en de quinoa staat.  Of kijk bij de bakker, vaak hebben die ook een mooie donkere variant met extra zaden en pitten.

Is jouw budget niet zo groot, kijk dan bij de Fjord crackers, die zijn ook lekker donker.

Beleg de cracker met kaas of notenpasta en radijs

Een radijs is echt een aankondiging van het voorjaar. Ze zijn zelf heel makkelijk zelf te kweken in de tuin. Als je een strookje hebt van een halve meter lang en 20 centimeter breed, dan kan jij radijsteler worden.

Een hartje snijden uit een radijs voor moederdag

Beleg de cracker met roomboter, als die nog te koud is, snijd er dan dunne plakjes van en beleg daar de cracker mee. Doe daarop een laag kaas. En daarop een in plakjes gesneden radijs. Als je tijd over hebt, kun je van twee andere radijzen mooie snijkunst maken als versiering op het bord.

 

Versier naar hartelust het dienblad, maak van Moederdag een feest

Denk aan een mooi gevouwen servet of een vaasje zelf geplukte bloemen of een kaart erbij. Of alledrie.

Een fijne Moederdag gewenst alle moeders in deze wereld.

Share Button

Laat een reactie achter