Is diabetes type 2 te genezen?

Als de bloedsuikers blijvend verlaagd zijn, mag je dan zeggen dat iemand genezen is van diabetes type 2 of van het voorstadium van diabetes? Daar zijn de artsen het nog niet over eens. De ene internist zegt van wel, de ander zegt dat je altijd diabeet bent, maar dat je nu symptoomvrij leeft.

Wat ze wel zeker weten is dat je de bloedsuiker actief kunt verlagen door de juiste keuzes te maken bij bewegen, eten, slapen en ontspannen. *

Aan jou de keuze

1De eerste keuze is doorgaan zoals je altijd deed. De bloedsuikers zullen dan geleidelijk gaan stijgen en op termijn zul je (meer) medicijnen nodig hebben om de bloedsuiker te verlagen.

2De tweede keuze is anders te gaan bewegen, eten, slapen en ontspannen en zo je bloedsuikers verlagen. Dan blijft je bloedsuiker op de lange termijn normaal, dan krijg je niet de diagnose diabetes en dan hoef je geen medicatie te gaan gebruiken om de bloedsuikers te verlagen. Dat is goed nieuws.

Wil je praktische tips en eenvoudige recepten, volg dan de online cursus.

* Dit geldt voor 80% van de mensen met diabetes type 2. Als medicatie of erfelijkheid een rol speelt kan het lastiger zijn om de bloedsuikers te laten dalen.

Marian Bosma

Ik help je jouw diabetes te verminderen.
Bel mij: 06 187 15 310