PCOS natuurlijk aanpakken

PCOS is de afkorting van polycysteus ovarium syndroom. Een van de gevolgen van PCOS op de korte termijn is niet zwanger kunnen worden en op de lange termijn het ontwikkelen van diabetes type 2. Gelukkig is PCOS op een natuurlijke manier aan te pakken.

Natuurlijk zwanger worden

Het liefst wil je spontaan zwanger worden zodra je geen voorbehoedsmiddelen meer gebruikt.  Als dat niet lukt, is het fijn als er een natuurlijke manier is om alsnog zwanger te raken. Bij PCOS is dat mogelijk.

Afvallen bij PCOS

De eerste stap in de reguliere behandeling is afvallen voor wie overgewicht heeft. Daarnaast is het verminderen van insulineresistentie belangrijk, ook voor wie geen overgewicht heeft. Vaak is dat al voldoende om spontaan weer een regelmatige cyclus te krijgen.

Natuurlijk leven door de cursus Diabetesvrij leven

De cursus Diabetesvrij leven vermindert de insulineresistentie door andere keuzes te maken in voeding, beweging, ontspanning en slapen. Daarnaast is het mogelijk om af te vallen, omdat de cursus zowel aandacht schenkt aan recepten om op gewicht te blijven, als recepten om af te vallen. Bewegen, ontspannen en goed slapen is voor iedereen gezond.

Wil jij op een natuurlijke manier je kinderloosheid aanpakken, kijk dan op de webpagina van Diabetesvrij leven over PCOS.

Share Button

Laat een reactie achter