Privacyverklaring Diabetesvrij leven

Deze privacyverklaring vertelt hoe ik met de privacy in mijn bedrijf omga en wat jouw rechten zijn.

Het bedrijf

Diabetesvrij leven is een handelsnaam van Marion Gulpers.

Heb je na het lezen nog vragen, stel ze in een e-mail aan marion.gulpers@diabetesvrijleven.nl

Wat ik doe

Ik help als Complementair BATC Therapeute o.a. mensen met prediabetes en diabetes type 2 om gezonder te worden, zodat ze medicatievrij en zelfs diabetesvrij worden. Ik bied een online cursus aan, online begeleiding en persoonlijke begeleiding.

Voor de persoonlijke begeleiding verzamel ik gegevens om:

  • contact te kunnen houden (telefoonnummer of e-mail),
  • de factuur te kunnen versturen (adresgegevens) en
  • een coachingsplan op te stellen (gezondheidsvragen).

Deze gegevens zijn opgeborgen in een afgesloten archief of in systemen beveiligd met een sterk wachtwoord. Zonder contactgegevens is de voortgangscontrole niet mogelijk, zonder factuurgegevens zul je contant moeten betalen en zonder gezondheidsgegevens kan ik niet veilig adviseren en zal ik je niet kunnen begeleiden.

De online begeleiding en de online cursus gaan allemaal via de beveiligde online omgeving. In de webshop verzamel ik gegevens om:

  • een factuur te kunnen versturen (adresgegevens),
  • in het dagboek gegevens om gericht advies te kunnen geven (gezondheidsgegevens).

Deze gegevens zijn allemaal beveiligd met een sterk wachtwoord.
Zonder factuurgegevens kan ik geen factuur voor je maken, zonder gezondheidsgegevens kan ik slechts algemeen advies geven en geen advies op maat.

Ook bij het doen van een donatie is het nu zo dat ik gegevens verzamel die normaal bij de cursus horen. Dat is een verbeterpunt voor de toekomst.

Op verzoek van de klant, kan de online begeleiding via de telefoon of e-mail gaan. De telefoon en e-mail zijn beveiligd met een wachtwoord.

Ook informeer ik belangstellenden via mijn e-book en nieuwsbrief. Daarvoor verzamel ik jouw voornaam en e-mailadres, zodat ik je persoonlijk kan aanspreken als ik de e-mail toestuur. Ook het e-mailprogramma zit achter een sterk wachtwoord.

Binnenkort is het vooraf duidelijk wanneer en hoe vaak ik een e-mail stuur, nadat jij je e-mailadres aan mij hebt gegeven. Zonder e-mailadres is het niet mogelijk om de nieuwsbrief te ontvangen.

Jij hebt recht op inzage, wijziging en verwijdering

Als de gegevens van jou in mijn systeem niet meer kloppen, mag je ze wijzigen. Dat vind ik belangrijk, daarom kun je veel gegevens zelf wijzigen:

  • Alle bijdragen in het dagboek
  • Jouw accountgegevens

Wil je het dagboek opheffen? Stuur mij dan een e-mail, dat is geregeld met een simpele handeling. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt, daarom zal ik contact opnemen om te controleren of jij dat echt wilt.

Wil je andere gegevens van jou inzien of wijzigen? Stuur dan een e-mail aan marion.gulpers@diabetesvrijleven.nl.

Sommige gegevens mag ik niet verwijderen of wijzigen. Dat zijn gegevens die bijvoorbeeld nodig zijn om te voldoen aan mijn wettelijke plichten, denk aan Belastingdienst en verslaglegging in het kader van een goede dienstverlening aan jou.

Bewaartermijnen

Ik bewaar alleen gegevens waarvoor een doel is, of uit een wettelijke verplichting. Facturatie gegevens volgens de regels van de Belastingdienst, gezondheidsinformatie minimaal 15 jaar na het laatste contact. Losse aantekeningen en incidentele e-mails worden zo snel mogelijk vernietigd.

Recht op overdracht

Je mag mij vragen om jouw gegevens over te dragen aan een andere coach, behandelaar of praktijk. Daar heb ik enkele dagen voor nodig, in de vakanties langer. Doe dat verzoek per e-mail en geef aan welke gegevens je graag overgedragen ziet.

De website maakt gebruik van cookies

Dit onderdeel is nog niet AVG getest en zal ik binnenkort hier uitwerken. Ik verzamel nu gegevens om mijn website verder te optimaliseren.

Diabetesvrij leven verstuurt nieuwsbrieven per e-mail

De nieuwsbrieven worden alleen verstuurd naar mensen die zich daarvoor hebben aangemeld. Ze worden maandelijks verstuurd, een enkele keer iets vaker.
Die e-mailadressen voor de nieuwsbrieven worden niet voor andere doeleinden gebruikt en zeker niet met anderen gedeeld.
Afmelden kan eenvoudig via de link onderaan de nieuwsbrief. Na afmelding zal ik de gegevens na 3 maanden verwijderen.

Bescherming van jouw persoonsgegevens vind ik belangrijk

Daarom heb ik een analyse gemaakt waar ik welke gegevens hoe verwerk en verzamel. De risico’s heb ik afgedicht met sterke wachtwoorden en sleutels waar mogelijk. Binnenkort volgen nog aanvullende maatregelen om nog meer jouw persoonsgegevens bij mij te beschermen.

Ben je ontevreden over hoe ik met jouw gegevens om ga?

Stuur mij dan eerst een e-mail, mogelijk is er sprake van een miscommunicatie. Dat los ik dan zo snel mogelijk op.

Kom je er met mij niet uit, dan mag je volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Contact informatie is te vinden op de website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

 

Marion Gulpers
Diabetesvrij leven
Praktijkadres: MOC gebouw
Lindenlaan 75, 3e etage – k 304
1185 LC  Amstelveen
marion.gulpers@diabetesvrijleven.nl

Versie datum 5 mei 2021

Share Button

Laat een reactie achter