uiensoep

Ingrediënten

6 grote uien
2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden
zout
twee laurierblad
1 eetlepel tijm
1 glas wijn droog wit
1,5 liter zelfgemaakte bouillon

 

 

 

Omschrijving

Voor 4 personen

Snijd 6 grote uien in ringen en doe ze in een braadpan met twee eetlepels olijfolie (voor bakken en braden).
Laat ze vervolgens met een deksel op de pan heel langzaam glazig worden of, zoals de Italianen het noemen smelten.
Voeg wat zout, twee laurierblaadjes en een eetlepel tijm toe.
Na 40 minuten zijn ze glazig, zacht, maar niet bruin.
Voeg een glas witte droge wijn toe en 1,5 liter zelfgemaakte bouillon.
Laat 20 minuten zachtjes garen.
Verwijder de laurierblaadjes en proef of de soep iets meer zout nodig heeft.
Serveer in voorverwarmde soepkommen.

Voor de garnering: met een paar sprieten bieslook of in de laatste vijf minuten zeer fijngesneden prei (ongeveer twee bladen van het groen) meekoken.

Terug naar de inkijkpagina over uien.

—   —   —

In de cursus zijn meer dan 100 recepten verwerkt, die in het receptendeel ook los op te zoeken zijn.