Er is een gezegde: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat geeft wel heel mooi aan dat je als je alleen iets doet veel sneller gaat, je hoeft niet te wachten op de groep. Maar samen met anderen is het leuker om door te gaan en kun je makkelijker obstakels uit de weg ruimen. Je komt verder.

Ik was bezig om mijn jaarplan uit te werken naar mijn maandplan

Mijn grote doel is Diabetes 2 de wereld uit, dit jaar ga ik me focussen op het schrijven van mijn boek over diabetes 2 onderweg en deze maand wil ik twee hoofdstukken daarvan af hebben. Dat plan zorgt er voor dat ik elke week een concrete stap kan doen die bijdraagt aan mijn grote doel. En toen dacht ik aan jou en jouw plan voor jouw diabetes 2 dit jaar.

Wat is het jaarplan voor jouw diabetes type 2?

Wil je jouw diabetes stabiel houden en complicaties voorkomen? Heb je het voornemen om iets meer gaan bewegen om je conditie te behouden of wellicht te verbeteren? Ga je experimenteren met af en toe een koolhydraatarme lunch, omdat je hebt gehoord dat er lekkere recepten zijn voor salades die je kunt meenemen? Of ga je er vol tegenaan en wil je over 16 weken alle informatie hebben gelezen die je kan helpen om je diabetes te verminderen?

En hoe heb je dat uitgewerkt in een maandplan? Weet je al welke recepten je gaat gebruiken? Welke oefeningen je gaat doen om te bewegen of te ontspannen?

Een goed idee: Samen kom je verder

Ik heb een klant die net met de cursus gestart is. Zij is van plan om elke week twee lessen uit de cursus te gaan doen. Dus deze week starten en in de week van 21 mei de grote finale! Samen is dat natuurlijk leuker, dus ik heb een goed idee. Ik start een groep op Facebook (een geheime zodat je privacy gewaarborgd is). In die groep komen de cursisten die de hele cursus hebben gekocht en cursisten die werken met de losse modules. Je bent welkom als je al een tijdje geleden de cursus hebt gekocht en hem nu eens wilt afmaken. Je bent ook welkom als nu de tijd rijp is dat je kennis wilt maken met de cursus. Alles mag. Als je toegang hebt tot de cursus, kun je toegang krijgen tot de groep.

In die Facebook groep zet ik dan elke week een motivatie en kom ik elke dag even kijken hoe het loopt, wat je nodig hebt en of er vragen zijn. Ook is het mogelijk om daar recepten en tips uit te wisselen. Juist omdat jullie dan tegelijkertijd met dezelfde les bezig zijn en mogelijk dezelfde vragen hebben.

Persoonlijke vragen stel je gewoon via het dagboek, achter de inlog van de cursusomgeving van diabetesvrij leven. Dan krijg je zoals gewoonlijk binnen 24 uur een reactie van mij in jouw eigen dagboek.

Samen kom je verder, groep

Doe je mee?

Het lijkt me leuk om dit samen met jou te doen. Meedoen is gratis.

Aanmelden gaat via je cursusomgeving, dan zet je in je dagboek dat je meedoet in de groep en wat jouw Facebook naam is. Tegelijkertijd doe je een vriendschapsverzoek aan mij, Marian Bosma. Dan voeg ik je toe aan de Facebook groep.
Ingewikkeld? Stuur mij een e-mail marian@diabetesvrijleven.nl en ik help je er stap voor stap doorheen.

Vraag: Ik heb geen Facebook, kan ik meedoen?

> Dit is de eerste keer dat ik zo’n groep opstart, dus deze keer niet. Als er veel aanmeldingen komen van cursisten zonder Facebook, dan zorg ik voor een technische oplossing zodat jullie ook mee kunnen doen.

Vraag: Ik heb ooit de cursus gekocht, maar ik kan niet meer inloggen. Hoe verder?

> Als je nog weet met welk e-mailadres je hebt ingelogd, dan kun je bij het inlogscherm ook aangeven ‘wachtwoord vergeten’. Het systeem stuurt je dan binnen een kwartier een nieuw wachtwoord toe.
Weet je ook je e-mailadres niet meer, stuur mij dan een bericht.

Vraag: Ik heb nog geen cursus, hoe doe ik mee?

> Je kunt eerst kennismaken, drie maanden lang, voor de eerste vier lessen, inclusief alle recepten en het dagboek voor 7 euro via deze link. Wil je meteen de hele cursus, kies dan voor levenslange toegang en de volledige cursus via deze link.

Vraag: Hoeveel tijd ben ik hieraan kwijt?

> We gaan er serieus werk van maken, we doen twee lessen per week. Plan daarvoor twee keer een moment in de week vrij, hetzij op een middag, hetzij op een avond, net wat jou goed uitkomt. Ben je een langzame lezer, neem er dan zeker 2 uur per les voor. Dat is 2×2 uur per week.
Heb je al een vakantie gepland, dan kun je vooruit werken of achteraf de lessen inhalen, geen stress, het kan allemaal in jouw tempo. We starten in deze week, waarin 5 februari valt, dan zijn we klaar in de week waarin 21 mei valt.

Ik zie jullie graag verschijnen in de groep. Samen kom je verder. Tot daar!

Share Button

Laat een reactie achter