Wat je aandacht geeft groeit

Aandacht geven doet groeien. Hoe meer ik er over na denk, hoe meer de betekenis ervan groeit. Hoe kun je aandacht geven aan het verminderen van jouw diabetes type 2?

Wat je aandacht geeft groeit

Bij deze zin zie ik een plant voor me. Als ik er regelmatig naar kijk, zie ik snel of die plant water moet hebben of juist niet. Of dat hij in teveel zonlicht staat of juist te weinig. Door mijn belangstelling krijgt hij de optimale verzorging.

potje met ontkiemende spinazie plantjes, deze krijgt aandacht

Wat je aandacht geeft groeit, bijvoorbeeld spinazie

Aandacht voor positieve dingen

Geef je aandacht aan negatieve dingen, dan worden ze groter. Geef je aandacht aan positieve dingen, dan worden ze groter. Ik kies voor de positieve dingen. En geniet ervan dat ze groter worden.

Positief formuleren

“Ik ben helemaal geen keukenprinses.”
“Ik heb de laatste jaren steeds meer geleerd over koken.”

Beide zinnen zijn waar, maar de laatste zin daagt veel meer uit om meer te leren over koken. Om nog meer te leren over koken. En daar trots op kunnen zijn.

Interesse voor koken

Mijn mooiste ontdekking is toch wel de ouderwetse kookboeken. Daarin staan simpele gerechten als uiensoep, rode kool met appeltjes, maar ook gehalveerde meloen gevuld met fruitsalade. Het zijn de kookboeken die je helpen om een mooie erwtensoep op tafel te zetten, vol smaak van vlees, groente en kruiden. Allemaal goed verkrijgbare ingrediënten.

Laat het groeien

Als ik een recept vaker oefen, merk ik dat ik steeds makkelijker dat recept kan maken. En steeds beter weet wat ik moet doen als er iets fout gaat (afgeleid door de telefoon aangebrand en dan…). En ik kan het steeds makkelijker mijn eigen draai geven, mijn eigen keuze aan kruiden.

Als ik verschillende recepten oefen, wordt mijn keuze breder. Als ik visite krijg, kan ik ze trakteren op meerdere gerechten die ik goed in de vingers heb.

Ouderwets eten met veel groenten

Ouderwets eten is vaak seizoensgroente. Boordevol vitaminen en vezels die jou helpen om diabetes type 2 te voorkomen. Geef het eens aandacht.

Share Button

Laat een reactie achter