Water houdt de bloedsuiker stabiel. Vandaag stond in de Volkskrant: Michelle Obama promoot het glas water. Hoe eenvoudig krijg je kinderen aan dit gezonde drankje? Gewoon door ze aan te moedigen een glas te drinken. Dat deed de first lady in Watertown.

Water drinken is gezond, kijk maar eens om je heen

Vaak zijn het de slanke volwassenen en kinderen die water drinken, terwijl gesuikerde frisdranken en gesuikerde ‘gezonde’ fruitdranken gretig aftrek vinden door hen die al een maatje meer hebben. Water zorgt voor voldoende vocht in je lichaam, zodat het lichaam zijn functie kan uitvoeren. Hoofdpijn? Probeer eens een glas water. Kater voorkomen? Probeer eens een glas water. Vaak verstopping? Water. Dorst? Water!

Drinken kinderen dan te weinig?

Ja, een onderzoek in België laat zien dat slechts 10% van de kinderen voldoende vocht binnenkrijgt ten opzichte van de Europese norm. Naast vocht keek men ook naar water en bijna 8% van de kinderen drinkt nooit water.

In IJsselstein is op verschillende scholen vorige week gestart met het Drink Water project

Aandacht vanuit de school voor waterdrinken, inclusief spelletjes met water en iedereen zijn eigen bidon. Jong geleerd is oud gedaan. In Breda hebben ze ter promotie van het kraanwater een gratis tappunt geopend, bij een kinderboerderij. Hoe vaker water gedronken kan worden, hoe vaker je ziet dat water gedronken wordt, des te normaler water drinken wordt.

Water hoeft niet uit dure flessen of pakken te komen

Het kan in Nederland prima uit de kraan gedronken worden. De eisen voor kraanwater zijn hier zeer streng. Kies een glas dat lekker drinkt en vul hem onder de kraan of vanuit een kan of karaf die je vooraf in de koelkast hebt geplaatst. Voor de afwisseling is het lekker om af en toe een fles water te kopen, liefst wisselend van merk. Dan proef je verschil. Ben je onderweg en heb je dorst? Koop eens een halve liter, neem hem mee naar een bankje in het park en geniet tien minuten van het water en de stilte om je heen.

Water drinken een weldaad

Wist je dat water je bloedsuiker stabiel houdt? Proost!

Share Button

Laat een reactie achter