Wereld Diabetes Dag 14 november 2014

Komende vrijdag is het Wereld Diabetes Dag en wordt over de hele wereld aandacht gevraagd voor diabetes. Er zijn veel mensen die diabetes hebben en wereldwijd komen er meer mensen bij. Daarom wordt door de World Health Organisation aandacht gevraagd voor diabetes.


Een plaatje laat zien dat bij 70% van de mensen met diabetes type 2 de ziekte voorkomen kan worden door een gezond dieet en beweging.

Een kleine moeite, een groot verschil. 70% van de mensen met diabetes type 2 kan voorkomen worden door een gezond dieet en beweging. Dit leidt tot een vermindering van 150 miljoen mensen met diabetes zijn in het jaar 2035.

Thema Wereld Diabetes dag 2014: gezond eten

Dit jaar is het doel aandacht te vragen voor gezond eten om daarmee diabetes type 2 te voorkomen. En dat is een goed signaal, diabetes is te voorkomen. Het diabetesfonds zegt het, ik roep het en ook anderen zijn enthousiast. Daarom maak ik in mijn blog graag ruimte voor een filmpje van de Stichting Voeding Leeft. Deze stichting wil mensen bewust maken van het effect van voeding op de gezondheid.

Diabetes is te voorkomen door aanpassing van voeding en leefstijl

 

Wilt u voor 14 november al aan de slag om uw bloedsuikers te verlagen? Neem dan contact met mij op of bestel hier op de website de toegang tot de online cursus.

Share Button

Laat een reactie achter