Metformine géén effect bij niet-diabetici – vakblad voor artsen

In niet-diabetici heeft het medicijn Metformine geen beschermend effect op hart- en bloedvaten. Een gezondere bloedsuikerwaarde heeft dat wel.

Metformine bij diabetes type 2

Aan diabeten met type 2 wordt Metformine voorgeschreven, parallel aan leefstijladviezen. De leefstijladviezen kunnen ervoor zorgen dat de bloedsuikerwaarden dalen. Als de bloedsuikerspiegel langere tijd normaal en stabiel is, kan de Metformine worden afgebouwd.

In dieren een bescherming voor het hart

Uit dierproeven blijkt dat metformine ook beschermd tegen hart- en vaatziekten. Daarom is vaak het advies om metformine, ook als de patiënt gezond is door te blijven gebruiken.

Niet-diabetici zijn mensen met een gezonde bloedsuiker

Nieuw onderzoek laat zien dat het beschermende effect van metformine voor niet-diabeten bij mensen niet speelt. Het gezondere effect lijkt eerder te worden veroorzaakt door een afname van lichaamsgewicht en betere bloedsuikerwaarden.

Foto van enthousiaste dame met de duimen omhoog, symboliseert niet-diabetici met stabiele bloedsuikers en gezond gewicht.

Goede keuze voor niet-diabeten: een stabiele bloedsuiker en gezond gewicht

Een gezondere optie

Met leefstijladviezen kun je ook je bloedsuiker verlagen en laag stabiel houden. Ook zijn leefstijladviezen geschikt om een lager gewicht te krijgen. Wil jij een lager gewicht en een stabiele bloedsuiker, volg dan de cursus Diabetesvrij leven. Die cursus leert je in 30 stappen hoe je de bloedsuiker stabiel kunt houden en geeft je bij de maaltijdsamenstelling tips als je gewicht wilt kwijtraken.

Wil je alvast een tipje van de sluier? Een collega van mij viel af door zijn dagelijkse glas cola in te wisselen voor een glas water.

Surf naar de cursus Diabetesvrij leven en leer op een speelse manier jouw bloedsuiker stabiel te houden.

Share Button

Laat een reactie achter